Menu

Det ultimate fallskjermhoppet – basehopp


Basehopp er rett og slett at man hiver seg ut fra toppen av et fjell, bro eller en annen fast plattform med en fallskjerm festet på ryggen. Det høres enkelt ut og mange tror at Basehopping_Rekorddette er ganske likt å hoppe i vanlig fallskjerm, men det er helt feil. Basehopping er farligere og mer krevende enn å hoppe i fallskjerm. Grunnen er at når man hopper fra en base så er man lavere enn i et fly og ikke minst, man hopper ikke ut i tomt og åpent luftrom. Hopper man ut fra toppen av et fjell betyr det at man vil falle ned langs fjellveggen. Det samme gjelder om man hopper fra toppen av en bygning eller en annen struktur. Så man risikerer å bli slengt inn i veggen av lumske vinder.

I tillegg er man ofte helt i grenseland for hva fallskjermen kan tåle. Den skal opp raskt og dempe fallet ditt nok til at du ikke blir skadet når du lander.

Når alt dette er sagt, så er det jo klart at dette er fart på sitt mest ekstreme! Det krever stålkontroll over fallskjermen og en god porsjon mot og galskap. Derfor begynner man ikke med basehopping og det er mange steder hvor det er forbudt. Det skal sies at noe av adrenalin-kicket for mange ligger i å gjøre noe som er forbudt. Så det er ikke uvanlig at man ser basehoppere som kaster seg ut fra bygninger. I slike tilfeller tilkalles politiet og det blir et race for å komme seg unna før man blir arrestert. Dette gir selvsagt et eget adrenalin-kick, men det gjelder å tenke sikkerhet, også for de rundt hoppet. Når noen velger å hoppe fra en bygning så er det en risiko for at publikum kan bli revet med, ved at man lander feil eller annet. Så dette er ikke å anbefale.