Menu

Skateboard er en kombinasjon av balanse og fart


Mange elsker de store skaterampene hvor man får høy fart og kan ta skikkelig høye hopp. Med mye luft mellom utøveren og bakken så gir det en kort, men intens følelse av å fly. Selv erfarne vet aldri om de kommer til å lande på bskateboard-1091710_960_720eina. Det er det som gjør det så spennende! Kommer dette til å gå bra eller ikke? Skaterampene er også det perfekte stedet for å øve på balansen. God balanse er det som gir høy fart. Har man ikke balansen i orden mister man fart raskt. Så for å få fart må man ha den perfekte kombinasjonen av fart og balanse, og den heftigste og beste måten å trene på dette er ved å leke seg på skateboard i en skateboard-park.

Det er selvsagt spennende å ha høy fart. For den beste farten er det ingenting som slår en skikkelig god nedoverbakke på asfalt. Legge seg helt flat og bare kjøre på. Det er heftig!

Husk bare å være forsiktig. Det gjelder å velge veien og spesielt utstyret med omhu. Hjulene må tåle belastningen. Det finnes egne hjul som er spesielt tilpasset til utforkjøring og egne hjul spesielt tilpasset til rampen. Det gjelder å velge det som passer for de forholdene man skal ut i. Først da vil utøveren få maksimal opplevelse uten å bli sinket av dårlig utstyr.

Det er også viktig, om enn kjedelig, å ha fokus på sikkerhet i form av bra beskyttelsesutstyr. Jo høyere fart, jo større hopp, jo viktigere er det å velge topp kvalitet på hjelm og annet beskyttelsesutstyr. Det beste beskyttelsesutstyret er det som nesten føles som vanlige klær og ikke legger begrensinger på bevegelsene og ikke minst, det må ikke føles tungt. For tungt og stivt utstyr kan fort ødelegge gleden.

Det beste rådet til nybegynnere: begynn på rampen, få balansen og så kommer farten.