Menu

Terrengsykling er råkjøring blant trær!


Det er ingenting som er heftigere enn en utfordrende og fartsfylt løype som snor seg nedover et bratt fjell. Man må være maks konsentrert og selv om ikke farten virker så høy hele tiden så kreves det 100 % fokus å komme seg trygt ned.

Det er de som gjerne kjører ned steder turfolket unngår fordi det er så bratt. Slik utforkjøring, selv med relativt liten fart, er utfordrende og krever intens konsentrasjon. Adrenalin-kicket man får når man navigerer ned en bratt bakke på en sykkel kan ikke sammenlignes med noe annet. Alle andre tanker skyves vekk, alpersoonlijk-leiderschap-792x470le andre bekymringer forsvinner, fullt fokus ligger på å komme seg trygt ned.

Det er uforutsigbarheten som gjør denne sporten så utrolig spennende. Man vet ikke når det er en rot i veien eller kanskje et tre har blåst ned siden man sist kjørte ned løypen. Det kan være glatte partier hvor sykkelen sklir nesten uansett hvor dyktig man er. Grus kan være glatt og ikke minst, den kan skjule røtter og annet som kan hive utøveren av sykkelen. Derfor må man være hundre prosent fokusert og ikke minst man må være forberedt på det uventede. På mange måter leker man med døden hver gang man setter utfor bakken og alle som driver med dette kan vise til mer enn et brukket bein. Dette er prisen man betaler for å kjenne på adrenalin-kicket.

Avslutningsvis så er det viktig å få frem at alle som driver med fartsfylte aktiviteter på steder hvor de kan møte andre folk, slik som på en sti i skogen, må man ta hensyn. Det kan være andre som er på tur i skogen og rett rundt neste sving så kan det være en turgåer som nyter skogens ro og kanskje er litt uoppmerksom. Husk derfor at det alltid er syklisten som har vikeplikt og må ta ansvar.